Gudstjeneste og vafler under Sykkel-VM

Publisert 10. april 2017 av Tor Kristiansen

Gudstjeneste og vafler under Sykkel-VM
VM: Syklene vil helt prege Bergen under VM i september.

Menighetene i Bergen vil samarbeide aktivt for å bidra til å skape liv i byen under Sykkel-VM og yte omsorg til både syklister og tilreisende som gjester byen.

– Scenen på Torgallmenningen blir sentral under alle medaljeseremoniene. Nå planlegger vi en gudstjeneste her søndag 17. september klokken 11, før alle rittene begynner, forteller kirkeverge Asbjørn Vilkensen.

Han har sammen med domprost Jan Otto Myrseth og ledende sokneprest i Bergen, Hans Jørgen Morvik, samlet representanter for menighetene langs traseen til et møte der ulike idéer for kirkens engasjement under Sykkel-VM er kastet frem. Tiden løper. Det er helt nødvendig å planlegge nå om kirkene skal bidra med noe under dette store idrettsarrangementet.

Sokneprest Hans Jørgen Morvik i Domkirken har i mange år vært aktiv syklist og også medlem av forbundsstyret i Norges Cykleforbund. Han orientert om programmet og alt som skal skje under årets Sykkel-VM. Han er en av de som har gått aktivt inn for at kirken skal engasjere seg.

– Vi har Sjømannskirken med på laget og planlegger å lage et kirketorg rundt Mariakirken og Mariastuene med vafler. Dessuten prøver vi å dra menighetene sammen om konserter og arrangementer av ulike slag. Vi kan ikke vente på andre, men setter oss selv ned og tenker på hva vi kan bidra med, sier Asbjørn Vilkensen.

Øyvind Storheim fra Kulturoperatørene og Sølvi Ones fra Unison var med på møtet. For dem er det viktig å vite hva menighetene planlegger for å koordinere det hele.