Luther-fest i Fridalen
KONSERT: Guttekoret i Fridalen er et av landets største kirkelige guttekor.

Publisert 18. april 2017 av Tor Kristiansen

Søndag 23. april klokken 18.00 inviterer Fridalen kirkes guttekor til Luther-fest i Fridalen kirke. Guttene har fått med seg et knippe supre musikere fra Harmonien, Collegium Vocale Bergen og en strålende solistkvartett av profesjonelle sangere.

Fridalen kirkes guttekor består av 38 sangglade gutter fra hele søndre bydel, og er med det et av de største guttekorene i landet med kirkelig tilhørighet.

De fremfører to Bach-kantater bygget på Luther-salmer: «Christ lag in Todes Banden» og «Ein feste Burg ist unser Gott». I tillegg synger guttene to tradisjonelle Luther-salmer: «Vår Gud han er så fast en borg» og «O store Gud, vi lover deg».

De siste salmene har guttekoret pakket inn i et techno-inspirert lydbilde hentet fra populærmusikken. På denne måten ønsker koret å vise Luther-salmenes slitestyrke og tidløse kvalitet.

Domkantor Sigurd Øgaard har komponert en ny salmemelodi til en av Luthers tekster. Denne fremføres også av guttekoret sammen med orkester. Konserten dirigeres av Knut Christian Jansson, kantor i Fridalen kirke.

28. juni 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando