Inspirerer til å være kristen på arbeidsplassen
Inspirerer til å være kristen på arbeidsplassen
MEDMENNESKER: – Jeg tror relasjoner er nøkkelen til å bringe evangeliet videre, sier Steinar Opheim. FOTO: GEIR MØLLER

Publisert 17. juli 2017 av Tor Kristiansen

Organisasjonen Tent i Bergen inspirerer mennesker rundt om i verden. De hjelper forretningsfolk, leger, sykepleiere og andre til å være kristen på arbeidsplassen.

– De vi har kontakt med, er ikke misjonærer, men de bruker sin kompetanse til å være ambassadører for Guds rikes arbeid der de er, sier Steinar Opheim, leder for Tent.

Organisasjonen har kontor i 2. etasje i det gamle bedehuset i Bedehussmauet 5 i Sandviken. Fem personer er knyttet til kontoret på deltid i stillinger som utgjør 3,5 årsverk. Tre av dem kommer opprinnelig fra Brasil.

– Vår oppgave er å være et ressurssenter. Vi arrangerer kurs og seminar både her i landet og i utlandet. Samtidig følger vi opp enkeltmennesker, forteller Steinar Opheim.

Han er selv født i Bergen og oppvokst i Fana. Han gikk på Minde skole, Slåtthaug ungdomsskole og Hokksund gymnas. Han var en lovende friidrettsutøver i unge år og løp for Gular og Eiker Kvikk. Etter militærtjeneste på Haakonsvern begynte han i avisen Dagen, studerte kristendom i Bergen og journalistikk i Oslo. Han var redaktør av Santalen fra 1992 til 1995 før han gikk på Gå ut senteret i Hurdal og tok med seg familien til Aserbajdsjan i fire år fra 1996.

– Det var et spennende land å være i. Selv om vi var kristne, opplevde vi stor gjestfrihet fra muslimene. Det rørte oss, forteller Steinar Opheim.

Vel tilbake i Bergen var han med på å etablere Tent.

– Jeg tror relasjoner er nøkkelen til å bringe evangeliet videre. På enhver arbeidsplass rundt om i verden burde det vært en kristen kollega. Det er medmennesker vi alle er kalt til å være. Derfor vil vi gjerne utruste mennesker til å leve tydelig med sin tro i sin hverdag, sier Steinar Opheim.

De som reiser ut, er ikke styrt av Tent. Noen kan være sendt av en menighet eller en organisasjon. Andre reiser helt på egenhånd. Tent gir kurs og individuell oppfølging til de som ønsker det.

– Selv om Tent har begrensede ressurser, holder vi nå årlige kurs på fire kontinenter. Vi har også bygd opp egne ressurssenter i India, Nigeria, Brasil og Danmark. Det gir håp for fremtiden, sier Steinar Opheim.